Nordisk kongress 2017 Reykjavik

Et velkommen fra den islandske kongresskomite

Den 20. Nordiske kongress for spesialister og utdanningskandidater i allmennmedisin holdes i Reykjavik den 14. til 16. juni 2017 med tema “FROM THE CORE, changes and challenges in Primary Care”.

Vi ser frem til å være vert for kongressen, der vi vil utforske og diskutere hva allmennmedisin handler om i Norden, hva vi har gjort i fortiden og hva fremtiden vil bringe oss.

Har allmennpraksis forandret seg eller er den ennå den allmenne praksis med kjernen eller hjertet av legeyrket med sitt lege-/pasientforhold i sentrum. Der skal vi holde vår fokus og lete etter svar som de kliniske forskningsnettverk har gjort i de nordiske land.

Lykkes vi å unngå å skade, lykkes vi å hjelpe våre pasienter til helse og lykke, eller betyr mindre medisin mer helse slik som Gilbert Welch har debattert.

Er de allmennpraktiserende legene pasientens advokater slik de sier seg være, eller gjør de først og fremst medisinen mer sexy, og pasienten til en kunde,  som Margaret McCartney diskuterer.

Disse spørsmål og mange flere vil bli behandlet og vi gleder oss til å ønske våre nordiske kollegaer velkomne i Reykjavik neste sommer.

http://www.nordicgp2017.is/

Mer om emnene