UTLYSNING: SRT i Varna, Bulgaria 15.-22.juli

Har du lyst til å delta på workshops med ulike tema i Varna, Bulgaria? 15.-22. juli arrangeres Sub-Regional Training(SRT) hvor du kan lære mer om folkehelse, utveksling, medisinsk grunnutdanning eller menneskerettigheter, samtidig som du lærer hvordan du selv kan holde trainings.

UTLYSNING: SRT i Varna, Bulgaria 15.-22.juli

SRTs er et kurshelg-konsept hvor det arrangeres flere forskjellige workshops, som gjør at det blir et større event med rundt 60-70 deltagere fra alle verdens hjørner. Dette er en kjempefin arena for sosialisering, for selvutvikling og for å lære mer om arbeidet til IFMSA. Du vil få nyttige verktøy, utfordre deg selv, lære hvordan studentundervisning kan gjøres mer engasjerende og interaktivt og samtidig ha det kjempegøy!

I Varna arrangeres mange ulike workshops, som er rettet mot deg som er interessert i å lære mer om det utvalgte temaet innen IFMSA.

Her er en liste over de ulike worshopene som tilbys. Nærmere forklaring av hva de ulike innebærer står nederst på denne siden.

  • TNT + TMET
  • TNT + IPET
  • TNT + TNHRT
  • PHLT

Du kan lese mer om arrangementet i denne brosjyren: SRT Varna, Bulgaria og på facebooksiden: Trainer Madness

Nmf dekker opptil 4000 kr for fly og deltageravgift (inkluderer mat og overnatting). Høres dette interessant ut? Søk da vel!

Slik søker du: Send et motivasjonsbrev til Internasjonalt ansvarlig Øyvind Rustan på internasjonalt@medisinstudent.no innen 3. mai kl. 23:59. I motivasjonsbrevet skriver du litt om din motivasjon og om hvordan du tenker å nyttiggjøre deg av den kunnskapen du tar med deg tilbake. Har du spørsmål er det bare å ta kontakt på samme e-post :)

OBS: Søknaden går kun på støtte fra Nmf, du må også søke om plass på workshopen også. Det gjøres på hjemmesiden, som du finner her: ??

--------------------------------------------------------------------------------------------------

TNT - Training New Trainers

Trainings er kurs med fokus på kapasitetsbygging som brukes mye av IFMSA for å øke ferdighetene til tillitsvalgte og medlemmer i IFMSA. Disse kursene kan være på tema innen alt fra public speaking til conflict management til time management og mye mer!

Training New Trainers er et kurskonsept hvor nye “trainere” læres opp, og disse kan senere være med å holde disse kursene. I løpet av TNT-kurset blir du kurset i en rekke tema som bl.a. teambuilding, communication, presentation skills og mye mer. Du vil også få sjansen til å øve på å planlegge et slikt kurs og holde et mini-kurs! Tanken er at du som trainer vil få ferdigheter og verktøy til selv å planlegge og organisere mer spennende og interaktive kurs.

På SRT i Bulgaria er de fleste workshops man kan velge mellom en kombinasjon av TNT og training innenfor en av IFMSAs arbeidsområder.

 

TMET - Training New Medical Education Trainers

Et kurskonsept i regi av SCOME (Standing Committee on Medical Education) som ligner veldig på TNT, men med fokus på å lære bort temaer knyttet til medisinsk grunnutdanning. Dette kan være f.eks. hvordan man kan påvirke beslutningstagere ved universitetet, fordeler ved uformell læring/peer education og lignende.

 

IPET - International Peer Education Trainings

Et kurskonsept i regi av SCORA (Standing Committee on Sexual and Reproductive Health including HIV/AIDS) som tilsvarer MSO i Norge. Her er det fokus på å gi medisinstudenter de verktøyene de trenger for å utvikle seg i peer education - altså det å undervise jevnaldrende. Fokus vil være på internasjonalt samarbeid rundt seksualundervisning.


TNHRT - Training New Human Rights Trainers

Dette er et kurs i regi av SCORP(Standing Committee on Human Rights and Peace) hvor du vil få muligheten til å lære mer om menneskerettigheter, og hvordan disse og folks helse påvirkes av krig og konflikt.


PHLT - Public Health Leadership Training

Kurskonsept i regi av SCOPH (Standing Committee on Public Health) som ligner veldig på TNT, men med fokus på folkehelse. Målet met kurset er å gi deltakerne verktøy og evner til å ta lederroller innen folkehelse relaterte emner. Temaer som diskuteres er blant annet viktige myke ferdigheter og ledelsesevner, slik som kommunikasjon, presentasjonsteknikker, besluttningspåvirkning, aktivitetsstyring og mange flere.

.