Scenariobank

NBFs scenariobank

Se mer i listen under.

search

Periode

  • År: Måned:

13 sider. Side 1 av 1

Rekkefølge:

Gastroenteritt Ventrikkelflimmer

"Sigrid, 7 kg, har en sykehistorie på 2-3 dager med intens oppkast. Har ikke beholdt noe av maten hun har spist, og orker nå ikke amme. Har også Dovn syndrom og VSD..."

Gastroenteritt

"Arsha, 4 år gammel jente med Kosovo-albanske foreldre som har 5 dager sykehistorie med oppkast og diare..."

Epilepsi Stans

"Line Olsen, 10 mnd, 7 kg med kjent epilepsi diagnostisert for et halvt år tilbake får Orfiril. Sykepleier går til rommet for å ta en vanlig ringeklokke..."

Traume HLR

"Erik Strøm, 15,5 år syklet til en kompis. Han krysser veien, og ser ikke bilen som kommer og  kolliderer med bilen..."

Pylorusstenose

"Gutt født 16.11.09 i uke 35, kommer til barnekir. 12.12.09. Får diagnose pylerusstenose. Han har hatt brekninger og til dels sprutbrekninger fra..."

Anafylaksi

"Multifunksjonshemmet gutt med massive krampeanfall og pneumoni. 3. dose med Penicillin iv startet av natte vakt. Utvikler anafylaktisk reaksjon med følgende symptomer..."

Sepsis

"Tidligere frisk gutt, 16 mnd. med feber fra foregående kveld. Var urolig og ble båret på frem til 0230. Fikk sammenflytende hudblødninger på hode, truncus, armer og ben fra kl. 05.30..."

Hjertesvikt

"Tidligere frisk jente 1 måned gammel, svangerskap/fødsel ua. Barnet har hatt 2 dager med dårligere matinntak (ammet) som gradvis har blitt verre..."

Drukning Hypotermi

"Tidligere frisk, 3 år gammel jente funnet liggende livløs i vanndam ca 40 – 50 cm dyp, i naboens hage, med ansiktet ned ..."

HLR Nyfødt

"Klokken 04 om morgenen blir du vekket av katastrofesnittalarm. Etter innledning blir barnet rakt forløst og blir brakt hvitt og livløst ut på asfyksibordet..."

Drukning Ventrikkelflimmer

"Det er januar og en to år gammel gutt blir brakt til sykehuset etter å ha blitt funnet i vannet i Telegrafbukta..."

Fremmedlegeme Asystoli

"En jente på 3 år satt hjemme og spiste pølse da hun plutselig fikk et hosteanfall, og deretter stoppet hun å puste..."

Astma og asystoli

"Far ringer AMK fordi hans 6 år gamle jente med kjent astma blir funnet i sengen klokka ni med svært overfladisk pust..."

13 sider. Side 1 av 1

Kjære kolleger!

For at scenariebanken skal bli så stor som mulig er vi avhengig av at dere sender inn scenarioer dere måtte ha liggende i skuffer og skap! Send de til leder@barnelegeforeningen.no så vil vi sette de inn i en felles mal og tilpasse scenarioet slik at læringsmålene ivaretas.

Med vennlig hilsen

Marianne Nordhov
Leder ferdighetsutvalget