Gratulerer professor!

Ny professor i Nukleærmedisin ved Universitetet i Bergen.

Martin Biermann har fått opprykk som professor i bistilling 1. desember 2015 ved Universitetet i Bergen. Hele PET-senteret overrasket ham på gangen da han kom på jobb for første gang som nybakt professor.

Professor Martin Biermann

Egentlig ville Martin bli kardiolog, men etter et opphold i USA ved Krannert Insitute of Cardiology fristet nukleærmedisin, og han begynte med utdanningen sin ved Universitet i Münster/Tyskland i november 1997. Etter at Martin traff sin fremtidige kone Helene i 1999, besluttet han raskt at Norge var stedet.

Da han holdt foredrag på norsk ved Norsk selskap for nukleærmedisin sitt møte på Lillehammer i 2003, ante ingen at han ville slå seg ned i Bergen om ikke så lenge. Han ble overlege i nukleærmedisin ved Haukeland universitetsjukehus i oktober 2005 og førsteamanuensis II ved Institutt for kirurgiske fag i mars 2006.

I 2009 tok Haukeland i bruk egen PET-skanner, og fra 2011 egen produksjon av det radioaktive sporstoffet FDG. Martin elsker ultralyd, spesielt når den kombineres med scintigrafi (thyreoidea, parathyreoidea) PET og biopsitaking. Han har jobbet iherdig for å bygge opp akademisk nukleærmedisin i Norge. Når han ikke jobber med nukleærmedisin eller programmerer, liker han å padle og å sykle.