Nyheter

search

Periode

  • År: Måned:

102 sider. Side 1 av 6

Rekkefølge:

Æresmedlem og Klinikerprisen 2019

Under årets julemøte ble det utnevnt et nytt æresmedlem i NRF, Erik Rødevand, som har gjort en formidabel innsats for NRF og norsk revmatologi. Han går nå ut av styret etter mange års innsats, men fortsetter som redaktør i den nyopppussede medlemsbladet vårt Revmatologen. Husk at dere finner alle utgaver på nettet også:

http://www.mediahuset.se/norsk-rheumabulletin-tidningsarkiv/

Årets Klinikerpris gikk til Olav Bjørneboe ved Martina Hansens hospital. Vi gratulerer!

SCR-eventyret høsten 2020

2.-5.september 2020 er det duket for et stort høydepunkt for norsk revmatologi, da vakre Ålesund er vertskap for den 38. SCR kongressen. Både den lokale komiteen, SCR sentralt og de faglige ansvarlige informerer om at de ligger godt i rute. Dette blir en fest! Gi beskjed til sjefen om planlagt fravær, start treningen til motbakkeløpet opp Aksla, og følg med på nettsiden

www.scr2020.no

og facebook-siden deres https://www.facebook.com/scr2020/

Evaluering av Julekurset 2019

På vegne av kurskomiteen takker vi for god deltakelse på NRFs julekurs på Gardermoen 28.-29. november 2019. Kurskomiteen trenger tilbakemelding om kurset til arbeidet med fremtidige julekurs. Vennligst fyll ut evalueringsskjema ved å klikke på lenken nedenfor!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQBujwkHmUZETjTqgQQMoytsWnOJc0ipK64o-1EJxTdDB4Iw/viewform?usp=sf_link

Julekurset 2020

Neste års julekurs planlegges etter samme meget vellykkede mal: første dag parallellt LIS-kurs og NRFs seminar, og dag 2-3 Hovedkurset med aktuelle tema. Det er planlagt avholdt 25.-27-november 2020 på Gardermoen, detaljer kommer etterhvert!

NRFs seminar 27.november 2019

Da er programmet klart, og leder i NRF Helena Andersson, i samarbeid med leder i Fagrådet Tina Pedersen, ønsker velkommen til et viktig og spennende seminar dagen før Julekurset, onsdag 27.november kl 10-16.15 på Comfort Runway Hotel. Temaet er Nasjonal veileder i revmatologi: digital løsning og prosedyrer. Vi håper at dette prioriteres høyt, her er det viktig med bred diskusjon!

Utlysning av stipend fra Scandinavian Rheumatology Reserach Foundation

Det utlyses et forskningsstipend på 100 000 kr som skal deles ut i Ålesund sept 2020! Søknadsfrist er 15.november, se vedlegg for detaljer!

Oppfordrer også til et besøk innom hjemmesiden til Scandinavian Congress of Rheumatology 2.-5.september 2020! Denne kongressen må alle mann alle i Norsk Revmatologi delta på!

Link til hjemmesiden:  https://scr2020.no/

Link til Facebook-siden: https://www.m.facebook.com/scr2020/

EUVAS Vasculitis course, 23.-25.september 2019

Det er nå åpent for påmelding til det tredje vaskulitt-kurset arrangert av EUVAS, og det avholdes ved Downing College i Cambridge i slutten av september. Det er begrenset anntall plasser, og første mann til mølla gjelder. Kurset anbefales sterkt av Wenche Koldingsnes! Dersom det er spørsmål som ikke kan finnes på linkene under, kontakt vasculitis@medschl.cam.ac.uk

 

www.euvas.med.cam.ac.uk/

www.euvas.med.cam.ac.uk/programme-booking/

Pasientinformasjon

Gruppen underlagt NRF som er ansvarlig for oppdatering av Pasientinfo Revma gjør en kjempejobb, og denne lenken er den mest brukte på våre nettsider. NRF har ikke lignende undergruppe som jobber med pasientinformasjon om sykdommer, men det gjøres mye grundig arbeide rundt på de ulike sykehusene. Vi har lagt ut noen her nå under fanen Pasientinformasjon, samt noen anbefalte lenker. 

https://legeforeningen.no/Fagmed/Norsk-revmatologisk-forening/Pasientinformasjon/pasientinformasjon-om-revmatiske-sykdommer/

Julebrev fra NorArtritt, RevNatus og NorVAS

Norartritt og RevNatus har sendt oss hvert sitt Julebrev med Årsrapporter og oppdateringer, og her er det mye interessant lesestoff om alt det flotte arbeidet som gjøres av Bjørg-Thilde Fevang og co, Hege Koksvik og co og Wenche Koldingsnes og co, og rundt om på alle revmatologiske avdelingene i landet som bidrar. Se vedlegg! 

Nasjonal nettverkskonferanse i Revmatologisk Rehabilitering, 4.-5.april 2019

NRKK inviterer til konferanse i Stjørdal, hotell Scandic Hell, 4.-5.april 2019. Konferansen er aktuell for de som jobber med pasienter i klinikk, men også for de som jobber innen forskning, fagutvikling og undervisning. Viser til vedlegg med program, påmeldingslink og informasjon om kostnad og overnatting. Påmeldingsfrist er 1.februar 2019.

NRF Seminaret 21.nov 2018

NRF og leder Helena Andersson ønsker velkommen til årets seminar 21.november på Clarion Hotell & Congress Oslo Airport, se vedlagt program (med forbehold om små endringer). Det er implementering av spesialistutdanningen som er fokus før lunsj, og etter lunsj vies tiden til kliniske multisenterstudier og registerforskning, og mulige kommende nasjonale prosjekter. Påmelding her:  https://no.surveymonkey.com/r/nrfseminar2018

Abstracts til Julemøtet 2018

Minner at det i år som tidligere er frist 1.november for innsending av abstracts til årets julemøte. Det skal presenteres aktuell forskning under hovedkurset, og de som sender inn abstracts har mulighet for å vinne Abstractprisen 2018 som lyder på 10 000 kr. Send abstractet til sekretær i Norsk Revmatologisk forening Anna-Birgitte Aga: anna.birgitte.aga@gmail.com

Nominer kandidater til Klinikerprisen 2018!

NRF lyser ut den årlige Klinikerprisen på kr 25 000. Kandidatene skal være aktive kliniske revmatologer som har gjort en spesiell innsats for pasientene og faget vårt. Forslag bes sendes innen 1.november til sekretær i NRF anna.birgitte.aga@gmail.com. Prisen vil bli utdelt under årets Julemøte på Gardermoen. Se vedlegg. 

Stipend fra Scandinavian Rheumatology Reserach Foundation

Stipendet er på kr 100 000, skal tildeles en aktiv og fremgangsrik forsker innen revmatologi, og vil bli delt ut på SCR i Helsinki i september. Mottaker vil få dekket reise og deltakelse på kongressen. Søknadsfristen er 15.juni 2018.

Klikk på saken for fullstendig utlysningstekst, og NRF håper på mange gode kandidater! 

Early bird 15.juni til SCR Helsinki 5.-8.sept 2018

Helsinki ønsker 5.-8.september 2018 velkommen til den 37. SCR kongressen. Se hjemmesiden deres for oppdatert informasjon: scr2018.fi. 

Det starter med et presymposium på ettermiddagen onsdag 5.sept, der det fokuseres på utfordringer ved systemisk sklerose i klinisk praksis og kapillaroskopi. Det vil også bli presentert kasusistikker fra Danmark, Sverige, Norge og Island. 

Foreløpig program på Julekurset 2018

På hovedkurset i år blir fokuset på ANCA-assosierte vaskulitter. Det vil også tradisjonen tro nytt fra registrene, paneldebatt og nyheter fra forskning innen- og utenlands. 

På LIS-kurset er det preliminære programmet meget lovende: 

Spondyloartritter. Gunstein Bakland, UiT

Fatigue ved inflammatoriske sykdommer og effekt av trening. Roald Omdal, SUS

Infeksjoner hos immunsupprimerte pasienter. Jan Kristian Damås, NTNU

Kryoglobuliner. Øyvind Midtvedt, OUS

Dyspnoe ved SSc. Anna-Maria Hoffmann-Vold, OUS

Julekurset 21.-23.november 2018

Vi kan allerede så smått begynne å se frem til Julekurset 2018! Det skal være på samme hotell som i 2017, Clarion Hotell & Congress Oslo Airport, og både LIS-kurs, seminar og Hovedkurset blir nok like høy kvalitet som vi er blitt vant med de siste årene. Teaser fra planlagt program er rett rundt hjørnet!

2nd EUVAS vasculitis course, 19.-21.04.18, Firenze

EUVAS (European Vasculitis Society) inviterer til sitt andre kurs. Det første ble avholdt i Cambrigde og var i følge Wenche Koldingsnes et meget bra kurs. Dette kurset skal omhandle både små- og storkarsvaskulitt, men også Bechet syndrom og storkarsaffeksjon ved fibro-inflammatoriske sykdommer. Det er ingen kursavgift. For informasjon og påmelding: 

http://events.lenagroup.eu/eve-lab/2017/euvas/

Ultralydkurs Stavanger 18.-20.april 2018

Norsk forening for ultralyddiagnostikk arrangerer kurs ved Clarion Hotell Energy i Stavanger. Det er både felles og parallelle sesjoner med hands-on trening, for muskel/skjelett er det i år fokus på hofteregion, IS-ledd, ankel og skulder. 

For påmelding se hjemmesiden til NFUD: http://gyroconference.event123.no/NFUD/Symposium2018/registration.cfm

SCR Helsinki 5.-8.september 2018

Viktig informasjon fra våre finske kollegaer som arrangerer SCR i 2018. Registrering åpner 15.januar 2018, erarly bird påmelding frist innen 15.juni. Frist for innsending av abstracts er 15.mars. Se nettsiden deres for mer informasjon!

http://scr2018.fi/

102 sider. Side 1 av 6