- Nå er jeg i mål

Marit Hermansen ble torsdag applaudert inn som ny president i Legeforeningen. 

- Nå er jeg i mål
Legeforeningens nye president, Marit Hermansen. Foto: Thomas Barstad Eckhoff

Hermansen overtar vervet 1. september etter Hege Gjessing, som har ledet Legeforeningen i fire år. Hermansen var innstilt av valgkomiteen og ble valgt ved akklamasjon.   

- Tusen, tusen takk. Jeg er veldig glad for at det ikke står en idrettsreporter med mikrofon og spør meg  hva jeg føler og kjenner nå. Dette har vært som en langt skirenn. Det har ikke vært noen spurt mot slutten, men et langt oppløp. Nå er jeg i mål, sa en glad Marit Hermansen ved talerstolen til applaus fra salen.

Hun fortsatte:

- Jeg skal ikke bruke ord som "sinnsykt” og ”fokusere på nye oppgaver”, men si at jeg er veldig glad, stolt og spent. Dette er  en stor oppgave og en veldig spesiell jobb og dere må spille meg god.

Se intervju med Marit Hermansen:

 

Hun har sittet fire år som leder for Norsk forening for allmennmedisin og to år i sentralstyret. Hermansen er fastlege ved Furubo legesenter og kommuneoverlege med spesialitet i allmennmedisin.

- Jeg vil gjerne takke noen: Jeg kommer fra en fagmedisinsk forening som har gitt meg spillerom og gitt meg lov til å utvikle meg til å bli en god leder. Jeg har jobbet nært med Allmennlegeforeningen og sittet i sentralstyret under kyndig ledelse av Hege. Og så har jeg noen hjemme som er stolte og som heier på meg, vel vitende om jeg kommer til å være mye i Oslo. Til slutt vil jeg takke alle dere som har klappet meg inn. Tusen, tusen takk! sa Hermansen.

Helle gjenvalgt

Hermansen får med seg lederen for Norsk overlegeforening, Jon Helle, som visepresident. Dette blir hans andre periode i vervet.

- Jeg er ydmyk og takknemlig for å få denne spennende oppgaven, så tett på det som skjer, i to år til, sa Helle.

Han benyttet også anledningen til å gratulere Hermansen:

- Du kommer til å bli en veldig god president og du har mange bein å stå på. Jeg vil takke deg på vegne av fellesskapet for at du tar på en oppgave som innebærer mye arbeid.

Nye styremedlemmer

Leder i Allmennlegeforeningen Kari Sollien og nestleder i Norsk Overlegeforening Christian Grimsgaard ble begge gjenvalgt til sentralstyret. Begge var innstilt av valgkomiteen. Styret fikk samtidig fem nye medlemmer, også disse innstilt av valgkomiteen:

Christer Mjåset, Yngre legers forening
Anja Fog Heen, Yngre legers forening
Cecilie Alfsen, Den norske patologforening, FaMe
Kjartan Olafsson, Allmennlegeforeningen
Ole Johan Bakke, Leger i samfunnsmedisinsk arbeid

Legeforeningens nye sentralstyre fra og med 1. september. Foto: Thomas Barstad Eckhoff

De nye varamedlemmene er:

1. vara: Torstein Schrøder-Aasen, Yngre legers forening
2. vara: Rasmus Bakken, Norsk medisinstudentforening
3. vara: Anne Karin Rime, Overlegeforeningen

Samfunnspolitisk avdeling
Den norske legeforening

Mer om emnene