Faglandsrådet 2024: Resolusjon vedtatt

En resolusjon om journalføring ble vedtatt under faglandsrådet 2024 som et verktøy for å lette helsepersonells arbeidshverdag.
Vedtok resolusjon på årets faglandsråd. Foto: Thomas B. Eckhoff
RESOLUSJON VEDTATT: Under faglandsrådet ble en ny resolusjon vedtatt som et verktøy for å forenkle helsepersonells arbeidshverdag. Foto: Thomas B. Eckhoff

Resolusjon - Bedre dokumentasjon og kommunikasjon i helsetjenesten 

Helsepersonellkommisjonen (2023) og Nasjonal helse- og samhandlingsplan (2024) legger vekt på at teknologi og digitalisering skal forenkle helsepersonells arbeidshverdag. Fagstyret har derfor ønsket å belyse hvordan Legeforeningens fagmiljøer kan bidra til dette arbeidet. En utfordring som går igjen er at mengden av informasjon i journalen har økt, og er ofte preget av gjentagelser. Leger og annet helsepersonell opplever at de bruker mye tid på å finne viktig informasjon om pasienten. I tillegg opplever de at å skrive journal tar for lang tid. Samlet skaper denne utviklingen behov for et faglig forbedringsarbeid for enklere og raskere dokumentasjonspraksis.

Fagstyret ønsker å se på kvaliteten på hva som dokumenteres, slik at oppfølgingen av pasienten blir bedre og mer effektiv. Under årets faglandsråd ble det vedtatt en resolusjon som et bidrag i dette arbeidet. Resolusjonen må ses i lys av at pasienten gjennom digitalisering raskt får tilgang til flere egne helseopplysninger. Dette skaper nye behov for trygg og god dialog mellom helsepersonell og pasient og pårørende.